Harry Potter ve Ölüm Yadigarları


Harry Potter film serisinin son macerası olan “Harry Potter ve Ölüm Yadigarları” iki uzun bölüm halinde sunulacak merakla beklenen bir film olayı...

Bölüm 1, Harry, Ron ve Hermione’nin Voldemort’un ölümsüzlük sırrını barındıran Hortkuluklar’ın izini sürmek ve yok etmek görevini üstlenerek yola çıkmaları ile başlıyor. Profesörlerinin yönlendirmeleri ve Profesör Dumbledore’un koruması olmaksızın, tek başlarına yola çıkan üç arkadaş şimdi herzamankinden daha fazla birbirlerine güvenmek zorundadır. Ancak, onları tehdit ederek ayrı düşmelerini sağlamak isteyen Karanlık Güçler de aralarındadır.

Bu arada, büyücülük dünyası Karanlık Lord’un tüm düşmanları için tehlikeli bir yer haline gelmiştir. Uzun zamandır korkulan savaş başlamış ve Voldemort’un Ölüm Yiyicileri Büyü Bakanlığı’nın kotrolünü zorla ele geçirerek terör estirmekte ve kendilerine karşı olabilecek herkesi tutuklamaktadırlar. Ama, Voldemort için en değerli olan ganimeti; Harry Potter’ı hala bulamamışlardır. Seçilmiş kişi artık aranan kişidir ve Ölüm Yiyiciler Voldemort’a “canlı” olarak teslim etmek üzere onu aramaktadırlar.

“Harry Potter ve Ölüm Yadigarları – Bölüm 1” tüm dünyada 17 Kasım 2010’dan itibaren gösterime girdi. Bölüm 2 ise 15 Temmuz 2011’den itibaren gösterime girecek.

Yönetmen David Yates
Oyuncular Emma Watson, Daniel Radcliffe, Helena Bonham Carter, Ralph Fiennes, Michael Gambon, Alan Rickman
Senaryo Steve Kloves
Yapımcılar David Baron, David Heyman
Prodüksiyon Tasarımı Stuart Craig
Görüntü Yönetmeni Eduardo Serra
Kurgu Mark Day
Özgün Müzik Alexandre Desplat
Yapımcı Şirket Boyut Film
Türkiye Dağıtımı Warner Bros. Türkiye
Gösterim Tarihi 17 Kasım 2010

Prensesin Uykusu

Prensesin Uykusu

Kader değiştirilemez, değiştirilirse kader olmaz diyenler var. Olmasın varsın.

Bir kütüphanede memur olarak çalışan Aziz, kendi küçük dünyasında sakin ve huzurlu bir hayat sürdürmektedir. Bir gün, mahalleye yeni açılan kuaförün sahibi Seçil ve 10 yaşındaki kızı Gizem, Aziz’in oturduğu apartmana taşınır. Aziz’in yeni komşularıyla renklenen hayatı, küçük kızın daldığı uzun uykuyla gölgelenir. Gizem’in daldığı uykunun tetiklediği bambaşka olaylarla, sıradan görünen ama aslında rengarenk karakterlere sahip bu insanlar birlik olup, kaderi değiştirmeye çalışırlar.

Aziz’in günlüğünden: Kader değiştirilemez, değiştirilirse kader olmaz diyenler var. Olmasın varsın. Hiç bir şeyin değiştirilmeyeceği bir dünyada yaşamak ne umutsuzca olurdu öyle değil mi? Başına gelmiş kötü bir olay, öyle bir gün gelir ki olması gerektiği için olmuş ve daha iyi bir şeye neden yaratmıştır. Bilemezsin.

Prensesin Uykusu, birçoğunun aksine, uyanınca okunacak bir masalı anlatan, güler yüzlü bir Çağan Irmak filmi...

Yönetmen Çağan Irmak
Oyuncular Sevinç Erbulak, Çağlar Çorumlu, Genco Erkal, Alican Yücesoy, Ayşenil Şamlıoğlu, Şevval Başpınar, Funda Şirinkal, Baran Ayhan, Işıl Yücesoy
Senaryo Çağan Irmak
Yapımcı Mustafa Oğuz
Uygulayıcı Yapımcı Esi Gülce
Görüntü Yönetmeni Gökhan Tiryaki
Kurgu Bora Gökşingöl
Sanat Yönetmeni Barış Dinçel
Özgün Müzik REDD
Yapımcı Şirket Most Production
Türkiye Dağıtımı CineFilm
Gösterim Tarihi 19 Kasım 2010

Testere 3D - Saw 3D

Testere 3D - Saw 3D: Final Chapter2003 yılında başlayan Testere serisi, 3 boyutlu olarak çekilen yedinci bölümüyle sona eriyor. Daha önceki serilerde olduğu gibi yine korku ve heyecan fırtınası estirmesi beklenen yeni filmin konusu şöyle:

Jigsaw’un ölümcül yasası devam ederken Jigsaw’dan kurtulan bir grup insan kendilerine yardımcı olunması için destek ararlar ve bu destekçilerin en başında Bobby Dagen adında Jigsaw’dan kurtulmuş biri vardır. Bobby Dagen’ın gizli sırlarından yeni bir terör dalgası ortaya çıkacaktır.

Yönetmen Kevin Greutert
Oyuncular Tobin Bell, Cary Elwes, Betsy Russell, Rebecca Marshall, Gina Holden
Senaryo Patrick Melton, Marcus Dunstan
Yapımcılar Mark Burg, Oren Koules
Prodüksiyon Tasarımı Anthony A. Ianni
Görüntü Yönetmeni Brian Gedge
Kurgu Andrew Coutts
Kostüm Tasarımı Alex Kavanagh
Yapımcı Şirket Twisted Pictures
Türkiye Dağıtımı Warner Bros. Türkiye
Gösterim Tarihi 12 Kasım 2010

New York'ta Beş Minare

New York'ta Beş Minare

İstanbul, New York, Bitlis üçgeninde geçen hikâye, yakın dönemin Türkiye’sini sorgularken, “11 Eylül sonrası Amerika’nın ve dünyanın İslam Paranoyası”nı gözler önüne seriyor.

11 yıl önce projelendirdiği New York’ta Beş Minare filmini çekerek bir hayalini gerçekleştiren Mahsun Kırmızıgül, senarist ve yönetmen olarak Beyaz Melek ve Güneşi Gördüm’den sonra üçüncü filminde de yine “toplumsal bir konu”ya dikkat çekiyor.

Yönetmen Mahsun Kırmızıgül
Oyuncular Haluk Bilginer, Mahsun Kırmızıgül, Mustafa Sandal, Gina Gershon, Robert Patrick, Danny Glover, Engin Düzyatan, Ali Sürmeli, Zafer Ergin
Senaryo Mahsun Kırmızıgül
Yapımcı Murat Tokat
Genel Koordinatör Ceren Aslan
Görüntü Yönetmeni James Gucciardo
Kurgu Mustafa Presheva
Kostüm Tasarımı Funda Büyüktunalıoğlu, Michael Bevins
Sanat Yönetmeni Veli Kahraman, John El Manahi
Özgün Müzik Yıldıray Gürgen, Mahsun Kırmızıgül
Yapımcı Şirket Boyut Film
Türkiye Dağıtımı Pinema Film
Gösterim Tarihi 5 Kasım 2010

Vay Arkadaş


Aksiyon - komedi filmi “Vay Arkadaş", İstanbul’un kenar mahallerinden birinde yaşayan üç arkadaş Manik, Tik ve Dildo’nun, mahallenin dışına pek taşmayan sıradan ama kendi içlerinde hareketli bir şekilde devam eden heyecan, macera ve kahkaha dolu hayatlarını anlatıyor.

Yapım Notları

Vay Arkadaş filminin hazırlıkları Ocak 2010’da başladı ve yaklaşık yedi ay sürdü.

Filmin çekimlerine başlamadan önce oyuncularla birlikte Bozcaada’da okuma provaları ve senaryo çalışmaları gerçekleştirildi.

Filmin çekimleri İstanbul’un tarihi semtlerinden başta Balat, Sütlüce, Beyoğlu olmakla birlikte Haydarpaşa Gar’ı gibi yine tarihi mekanlarda gerçekleştirildi.

Film çekimleri 9 Temmuz 2010 tarihinde başlayarak dört haftada tamamlandı. Filmin tamamında yaklaşık 150 kişilik bir teknik ekip yer aldı.

Filmde ki striptiz sahnesi için oyuncu Demet EVGAR yaklaşık 2,5 ay süren özel ders aldı. Ayrıca filmin aksiyon sahnelerinin çekimleri esnasında ayağından sakatlandı.

Filmin çatışma sahneleri Gripall Effect ile birlikte gerçekleştirildi. Çatışma sahnelerinden bazıları phantom kamera ile gerçekleştirildi.

Filmin trafik aksiyon sahnesinin çekimleri 25 araç ile birlikte profesyonel sürücüler eşliğinde yapıldı. Yapılan bu çekimin bir gün öncesinde de provası gerçekleştirildi.

Film yaklaşık olarak 1 milyon dolar bütçe ile gerçekleştirildi.

Yönetmen Kemal Uzun
Oyuncular Demet Evgar, Mete Horozoğlu, Fırat Tanış, Ali Atay, Rasim Öztekin, Fırat Doğruloğlu, Bihter Dinçel, Pamela Spence, Mustafa Üstündağ, Bülent Çolak, Onur Özcan, Barış Başar
Senaryo Caner Gürel
Yapımcılar Mahmut Kayımtu, Ahmet Kayımtu, Ziyad Candan
Genel Koordinatör Yahya Tomakin
Görüntü Yönetmeni Serdar Armutlu
Ses Tasarımı Orçun Kozluca
Özgün Müzik Multitap
Yapımcı Şirketler Barakuda Film Production
Türkiye Dağıtımı Özen Film
Gösterim Tarihi 5 Kasım 2010

Pak Panter

Pak Panter

Pak Panter teşkilatının görev alanı Edirne’den Ardahan’a, Paris’ten Moskova’ya kadar her yer olabilir.

Rusya'da kaçırılan Enerji Bakanını kurtarma işi büyük risk taşımaktadır ve hataya yer yoktur. Bunun için ülkemizin özel laboratuvar koşullarında yetiştirdiği en deneyimli ve yetenekli casuslara gerek vardır. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanlar Kurulu, istihbaratın başı Fahrettin Beye başvurur. Fahrettin Bey, bu görevi SPP ve PP7 adlı ajanlara verir. Ajanlar Rusya yerine yanlışlıkla Azerbaycan'a inerler, burada Gülinaz ve yeğeni Selma ile tanışırlar. Ajanların karşısında Rus mafyası, Mossad, CIA ve Gagarin vardır. Sorun devletin sandığından büyüktür.

Yönetmenliğini Murat Aslan'ın üstlendiği Pak Panter, özellikle son yıllarda gittikçe gücünü hissettiren ve içine düştüğü durumlarla kendi halklarının gözünde komik durumlara düşen ‘’paranoyak yönetim anlayışı’’nın geleneklerini hicvediyor.

Özel olarak kurulmuş Pak Panter teşkilatı ve istihbarat elemanlarının başından geçen son derece aksiyonel ve bir o kadar da komik maceraların anlatıldığı serinin ilki olan Pak Panter filmi, sinemanın iki dev yapımcısı Fida Film - Arzu Film ortaklığı ile, yazar - yönetmen Murat Aslan (Maskeli Beşler 1, 2, 3, Türkler Çıldırmış Olmalı, Umut) tarafından gerçekleştirildi.

Filmin muhteşem kadrosu ve komik oluşu dışında başlıca dikkat çeken özelliği ise aksiyon sahnelerinin mükemmelliği ve mekan zenginliği...

Nene Hatun: Aziziye


Üniversite Kız Kayak Takımı 2011 Kış olimpiyatlarına hazırlık çalışmalarını sürdürmektedir. Hocası, bu spora oldukça yatkın olan Suna’ya, Nene Hatun’u örnek gösterir. En umutsuz durumda bile mücadeleye daha azimli şekilde devam etmenin hayata tutunmak ve başarıya ulaşmak için en doğru yol olduğunu anlatır. (93 Harbi Yılları. Çeperli Köyü’nde hasat mevsimidir. Nene Hatun’un kocası Nalbant Ahmet, Yahniler Muharebesi’nden gazi olarak döner.)

Yönetmen Avni Kütükoğlu
Oyuncular Açelya Elmas, Levent Ülgen, Serdar Gökhan, Cengiz Sezici, Yılmaz Köksal, Nuri Alço, Murat Soydan, Mehmet Esen, Barış Koçak, Betül Şahin, Süheyla Zeren
Senaryo Avni Kütükoğlu
Yapımcılar Sebahattin Kat, Veysi Dündar
Görüntü Yönetmeni Aytekin Kütükoğlu
Yapımcı Şirket Kat Prodüksiyon
Türkiye Dağıtımı Özen Film
Gösterim Tarihi 29 Ekim 2010

Son Ayin - The Last Exorcism


Peder Cotton Marcus, Lousiana'da Sweetzer'ın çiftliğine vardığında, her zaman yaptığı şeytan kovma ayinlerinden birini gerçekleştireceğini düşünmektedir. Marcus, cemaatindeki insanlar için ayini görüntülemeye karar vermiştir. Sweetzer'ın kızı Nell'in ruhu, kötü bir iblisin eline geçmiştir. Genç kız kötü ruhun esiri haline gelmiştir. Marcus ayine başladığında, daha önce karşılaşmadığı türden bir kötülükle karşı karşıya kaldığını anlayacaktır. Ne var ki, bırakmak için artık çok geçtir.

Yönetmen Daniel Stamm
Oyuncular Patrick Fabian, Ashley Bell, Iris Bahr, Louis Herthum, Caleb Landry Jones, Tony Bentley, Shanna Forrestall
Senaryo Huck Botko, Andrew Gurland
Yapımcılar Marc Abraham, Thomas A. Bliss, Eli Roth
Prodüksiyon Tasarımı Andrew W. Bofinger
Görüntü Yönetmeni Zoltan Honti
Kostüm Tasarımı Shauna Leone
Özgün Müzik Nathan Barr
Yapımcı Şirketler Arcade Pictures, Louisiana Media Productions
Türkiye Dağıtımı Pinema Film
Gösterim Tarihi 29 Ekim 2010

Kubilay

Kubilay

I. Dünya Savaşı'ndan yenik çıkan Osmanlı İmparatorluğu'nun toprakları bir bir işgal edilmektedir. Padişah, bu işgallere engel olamamaktadır. Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşları bir kurtuluş mücadelesi için Anadolu'ya geçerler. Büyük Millet Meclisi'ni kurup, İstanbul Hükümeti'nin başaramadığını başarırlar ve yurdu düşman işgalinden kurtarıp, yeni bir devlet kurarlar.

Yeni hükümet, Lozan Antlaşması ile varlığını tüm dünyaya duyurur. Yeni ve bağımsız devleti içine sindiremeyenler yenilgiyi kabullenemeyenler vardır. İnkılaplar devam ederken Türk milletinin aydınlanmasını istemeyenler ayaklanmalara başlar. Kubilay, genç bir öğretmendir. Askerliğini yapmak üzere asteğmen olarak İzmir'in Menemen ilçesine gelmiştir.

Kendisini mehdi ilan eden Derviş Mehmet ve adamları, Şeyh Esat ve Laz İbrahim'in yönlendirmeleriyle yeni bir ayaklanma için Manisa'ya giderler. Manisa'ya giderken aralarından Çakır Ramazan kaçar. Kendilerini ihbar edeceğini düşünen Derviş Mehmet ayaklanmayı Menemen'de çıkarmaya karar verir. Bunu duyan Ragıp Bey, Menemen halkını tanıyan Kubilay'ın olayla ilgilenmesini ister.

Yönetmen Ahmet Akıncı
Oyuncular Arda Kural, Ünsal Emre, Selahattin Taşdöğen, Özcan Varaylı, Yalçın Mıhçı, Numan Çakır, Cumhur Sarı, Nevin Yılmaz Taşdöğen, Çetin Yeltekin, Muhittin Yeşilova
Senaryo Ahmet Akıncı
Görüntü Yönetmeni İlkay Işık
Kurgu Erkan Tekemen
Sanat Yönetmeni İbrahim Yiğit
Kostümler Sevinç Öz, Beyhan Selçuk
Özgün Müzik Mustafa Yazıcıoğlu
Yapımcı Şirket Batı Yapım
Türkiye Dağıtımı Medyavizyon
Gösterim Tarihi 29 Ekim 2010

Sosyal Ağ - The Social Network

Sosyal Ağ - The Social Network

Birkaç düşman edinmeden 500 milyon arkadaş kazanamazsınız.

Her çağ, ardında değişmiş bir dünya bırakan bir yaratıcıya tanıklık eder—ama bu tanıklığın, yaratım anında neler olduğuna ve kimlerin orada bulunduğuna dair bir savaşı da beraberinde getirmediği anlar çok nadirdir. The Social Network / Sosyal Ağ'da, yönetmen David Fincher ve senaryo yazarı Aaron Sorkin, yeni yüzyılın en yenilikçi toplumsal fenomeni olan Facebook'un icat edildiği anı, yaratılış anında orada olduğunu iddia eden süper zeki genç adamların çatışan bakış açılarından hareketle keşfediyor. Sonuç, yaratma ve yok etmeyle dolu bir dram; kasıtlı olarak tek bir bakış açısıyla anlatılmaktan kaçınan, onun yerine çelişen gerçekleri ve zamanımızın sürekli dönüşüm geçiren sosyal ilişkilerini yansıtan, düello halindeki anlatıları takip eden bir öykü.

Birden fazla kaynaktan beslenen film, Harvard koridorlarından Palo Alto'nun ofis bölmelerine ilerlerken, kültürü değiştiren bir fenomenin oluşma sürecindeki daha ilk günlerinin duygusal heyecanını yakalıyor ve bir grup genç devrimciyi bir araya getirmesini, ardından her birini bir yana savurmasını anlatıyor. Karmaşanın ortasında, sosyal dokumuzu bir gecede yeniden tanımlamış gibi görünen bir internet sitesi oluşturan dahi Harvard öğrencisi Mark Zuckerberg (Jesse Eisenberg); bir zamanlar Zuckenberg'in yakın arkadaşı olan ve yeni yeni yürümeye başlayan şirket için başlangıç sermayesini temin eden Eduardo Saverin (Andrew Garfield); Facebook'u Silikon Vadisi'nin risk sermayedarlarına götüren, Napster'ın kurucusu Sean Parker (Justin Timberlake) ve fikirlerini çaldığını iddia ederek Facebook'un sahipliği konusunda Zuckerberg'e dava açan, Harvard'daki sınıf arkadaşları Winklevoss ikizleri (Armie Hammer ve Josh Pence).

Facebook öyküsünde her birinin kendi anlatısı, kendi versiyonu var—ancak bu versiyonlar bir araya geldiğinde, 21. Yüzyıl başarısının –hem gençlik hayali hem de sınırlı gerçeklikleri ile—çok katmanlı bir portresini oluşturuyor.

Yönetmen David Fincher
Oyuncular Jesse Eisenberg, Rooney Mara, Bryan Barter, Dustin Fitzsimons, Armie Hammer, Andrew Garfield
Senaryo Aaron Sorkin
Yapımcılar Dana Brunetti, Ceán Chaffin, Scott Rudin
Prodüksiyon Tasarımı Donald Graham Burt
Görüntü Yönetmeni Jeff Cronenweth
Kurgu Kirk Baxter, Angus Wall
Sanat Yönetmeni Curt Beech, Keith P. Cunningham
Set Dekorasyonu Victor J. Zolfo
Özgün Müzik Trent Reznor, Atticus Ross
Yapımcı Stüdyo Columbia Pictures
Türkiye Dağıtımı Warner Bros. Türkiye
Gösterim Tarihi 22 Ekim 2010

Aşka Fırsat Ver - L'age de Reason


“Sevgili kendim, bugün yedi yaşıma basıyorum ve bu mektubu sana, Mantık Yaşı'nda verdiğim sözleri ve ne olmak istediğimi hatırlatmak için yazıyorum...”

Hayatının her noktasına hakim başarılı işkadını Margaret, kırkıncı doğum gününde işte bu mektubu alır. Kendine yazdığı mektupları bir bir okurken kendinden bile gizlediği anıları canlanan Margaret geçmişte yaptığı tüm seçimlerden şüphe duymaya, hayatının tüm doğrularını sorgulamaya başlar. Çocukken umduğu ve hayal ettiği her şeyin tam zıddı olmuştur Margaret’in hayatında. Çocukken kendisine yazdığı mektuplar alışıldık rutindeki hayatını değiştirecek midir?

“Cesaretin Var Mı Aşka (Love Me If You Dare / Jeux d'enfants)” ile beğeni toplayan Fransız yönetmen Yann Samuell’in yazıp yönettiği bu üçüncü filminde, başrollerde ünlü Fransız oyuncu Sophie Marceau’ye, “Yüzüklerin Efendisi” ve “Bourne Supremacy”den tanıdığımız Marton Csokas ile Michel Duchaussoy ve Jonathan Zaccaï eşlik ediyorlar.

Yönetmen Yann Samuell
Oyuncular Sophie Marceau, Marton Csokas, Michel Duchaussoy, Jonathan Zaccaï, Emmanuelle Grönvold, Juliette Chappey
Senaryo Yann Samuell
Yapımcı Christophe Rossignon
Görüntü Yönetmeni Antoine Roch
Kurgu Andrea Sedlácková
Makyaj Departmanı Sylvie Greco
Görsel Efektler Laurent Brett
Özgün Müzik Cyrille Aufort
Yapımcı Şirket Nord-Ouest Productions
Türkiye Dağıtımı Tiglon Film
Gösterim Tarihi 22 Ekim 2010

Mahpeyker: Kösem Sultan


Mahpeyker, çocuk yaşında esir kafilesiyle İstanbul’a getirilip bir ailenin yanına evlatlık olarak verilen genç kızın Osmanlı İmparatorluğu’nu yönetme gücünü elde edecek seviyeye tırmanışının hikayesi...

Talihin kendisini Topkapı Sarayı’na sürükleyip Sultan 1. Ahmet’le karşılaştırdığı Emine, saray geleneklerine aykırı olmasına, padişahın annesi Handan Sultan ve Topkapı Sarayı Haremi’nin tek hakimi olan Büyük Valide Safiye Sultan’ın muhalefetine rağmen 1. Ahmet’in kararından vazgeçmemesi neticesi nikahlanır ve Ahmet’in taktığı Mahpeyker adını alır. Safiye ve Handan sultanlar evlilikten duydukları hoşnutsuzluk nedeniye Mahpeyker’i ‘ Saray adetlerine alışsın, yol yordam öğrensin’ gerekçesiyle padişahın yanından uzaklaştırır, ilgisini kendi buldukları Mahfiruz’a yönlendirip Mahpeyker’i unutturmaya çalışırlar.

Ahmet’in ne zaman sorsa ‘Eğitimi devam ediyor’ cevabını aldığı süreçte Mahpeyker haremin iki güçlü kadının emriyle hırpalanır, ezilir ve Mahfiruz, Sultan Ahmet’in doğan ilk çocuklarının annesi olarak haremde itibar kazanır. Ümitsizliğe kapılan Mahpeyker’in talihi bir kez daha saraydan kaçmaya kalkışıp yakalandığı an tersine döner. Sultan Ahmet, Mahpeyker’le bir araya gelmesini büyükanne ve annesinin engellediğini öğrendikten sonra kendisine söylenenlere inanmakla hata yaptığını anlayıp ayrılmamak üzere Mahpeyker’le bir araya gelir.

Hanım Sultan mevkiine yükseldikten sonra Osmanlı Sarayı’nın gördüğü son büyük aşkı yaşayan Kösem Mahpeyker, 1. Ahmed’in 28 yaşında hastalanıp ölmesiyle Sultan Mustafa ve Genç Osman’ın kısa süreli saltanatları döneminde konumunu yitirse de, on yaşındaki oğlu 4. Murat’ın tahta çıkmasıyla onun ülke yönetim sorumluluğunu üstlenecek yaşa gelmesine kadar on yıl Saltanat Naibi olarak imparatorluğu yönetir. Sultan Ahmet’in son verdiği kardeş katli uygulamasını tekrardan başlatan 4. Murat’ın hayatta kalan tek şehzade İbrahim’i öldürtmesinin önüne geçmesiyle Osmanlı hanedanının son bulmasını engelleyen Mahpeyker Kösem bundan sonra geçmişte sahip olduğu büyük güç ve iktidarı yeniden elde etmek için, darbe, suikast dahil her yolu kullanarak mücadeleye girişecektir.

Yönetmen Tarkan Özel
Oyuncular Selda Alkor, Damla Sönmez, Gökhan Mumcu, Selda Özer, Ayten Soykök, Suavi Eren, Öykü Çelik
Senaryo Avni Özgürel
Yapımcı Ayfer Özgürel
Yardımcı Yönetmenler Aslı Kızıltuğ, Ece Eryılmaz
Görüntü Yönetmeni Gökhan Atılmış
Kurgu Mustafa A. Dinçer, Özgür Hünkür
Kostüm Tasarımı Barış Karaca
Set Dekorasyonu Cenk Yüksel
Özgün Müzik Emre Dündar
Yapımcı Şirket TFT Yapım
Türkiye Dağıtımı Warner Bros. Türkiye
Gösterim Tarihi 15 Ekim 2010

Sevgili Hedefim - Wild Target


Victor Maynard orta yaşlı münzevi bir hayat yaşayan bir katildir. Bu iş büyük dedesinden kendisine aktarılan bir aile işi olarak gelenekselleşmiştir. Eşsiz öldürücü yeteneklerinin aksine gerçek hayatta ürkütücü bir kadın olan annesini mutlu etmeye çalışan bir evlattan başkası değildir.

Profesyonelce baktığı işi bir gün kurbanlarından biri olan Rose ile tanışmasıyla beraber sekteye uğrar. Rose'un hayatını bağışlamakla kalmaz, Victor'un özel dedektif olduğunu zanneden genç bir çırak edinir. Hayatının akışı tamamen değişmiştir. Çünkü doğru kadınla nerede ne zaman tanışacağınızı asla bilemesiniz.

Çekim altı hafta boyunca oldukça geniş farklı lokasyonlarda, iç mekan çekimlerinin bir kısmı da Twickenham Film Studyoları'nda yapıldı. Londra lokasyonları Ealing, Portobello Road Market, Liverpool Caddesi istasyonu, Wimbledon’da bir ev, Blackfriars Köprüsü, Smithfield Market, Trafalgar Meydanı, National Gallery ve Hatton Garden’da bir mücevher dükkanı.

Magic Light Pictures’ şirketinin son dönem üstlendiği yapımlar arasında Stephen Poliakoff’un ‘Glorious 39’; Neil Hunter’ın ‘Sparkle’sayılabilir. Onuncu kuruluş yıldönümünü kutlayan Matador Pictures ise daha önce Ken Loach’un ‘The Wind That Shakes The Barley’, ‘Clive Barker’s Book of Blood’ ve Ben Miller’ın ‘Huge’ adlı filmlerinin yapımlarını üstlendi.

Yönetmen Jonathan Lynn
Oyuncular Bill Nighy, Emily Blunt, Rupert Grint, Rupert Everett, Eileen Atkins, Martin Freeman, Gregor Fisher
Senaryo Lucinda Coxon, Pierre Salvadori
Yapımcılar Martin Pope, Michael Rose
Prodüksiyon Tasarımı Caroline Greville-Morris
Görüntü Yönetmeni David Johnson
Kurgu Michael Parker
Kostüm Tasarımı Sheena Napier
Set Dekorasyonu Geraint Powell
Yapımcı Şirketler Magic Light Pictures, CinemaNX
Türkiye Dağıtımı Özen Film
Gösterim Tarihi 8 Ekim 2010

Ye, Dua Et, Sev - Eat, Pray, Love

Ye, Dua Et, Sev - Eat, Pray, Love

“Eat Pray Love / Ye Dua Et Sev”in baş kahramanı Liz Gilbert (Julia Roberts) bir yandan kendi gerçek iç dünyasını yeniden keşfedip, onunla tekrar bağ kurarken, bir yandan da dünyayı meraklı gözlerle gezmeyi arzu eden modern bir kadındır. Boşanmasının ardından bir yol ayrımına gelen Gilbert, işinden bir yıllığına izin alarak, karakterine hiç uymayan bir şekilde güvenli limanından çıkacak, hayatını değiştirmek için her şeyi riske atacaktır.

Harikulade ve egzotik seyahatleri sırasında, İtalya’da yemek yemeğinin yalın zevkini, Hindistan’da duanın gücünü, ve son olarak, beklenmedik bir şekilde, Bali’de ise içsel huzur ile aşkın dengesini yaşar. İlham verici gerçek bir hikayeye dayanan “Eat Pray Love /Ye Dua Et Sev” insanın kendini serbest bırakıp dünyayı görmesinin gerçekten de birden fazla yolu olduğunu kanıtlıyor.

Yönetmen Ryan Murphy
Oyuncular Julia Roberts, Gusti Ayu Puspawati, Hadi Subiyanto, Billy Crudup, Viola Davis, James Franco, A. Jay Radcliff
Senaryo Ryan Murphy, Jennifer Salt
Yapımcı Dede Gardner
Prodüksiyon Amiri Bill Groom
Görüntü Yönetmeni Robert Richardson
Kurgu Bradley Buecker
Kostüm Tasarımı Michael Dennison
Sanat Yönetmeni Charley Beal
Özgün Müzik Dario Marianell
Yapımcı Stüdyo Columbia Pictures
Türkiye Dağıtımı Warner Bros. Türkiye
Gösterim Tarihi 8 Ekim 2010

Aşkın İkinci Yarısı

Aşkın İkinci Yarısı

Gerçekten sevmiş bir kadın, kalbini mühürlemiştir!

Kıyıdaki küçük taş evin kapısı çalınır, ısrarla. Evdeki adam, epeydir hayatında olmayan bir sabah vaktine zorlukla uyandığında, yıllar önce bir mektup bırakarak terkettiği karısıyla karşılaşır.

Baş edemedikleri bir yığın gerçekle yorgun düşüp, birbirlerini kaybettiklerinde; adam, gittikçe ağırlaşan bir alkol bağımlılığına düşmüş, kadının iyileştirmek için verdiği büyük uğraşlar bir işe yaramamıştır. Birgün, usulca çekip gitmiştir adam. Kadın, ayrılık sonrası farkettiği hamilelik için hayli bocalamış, buna rağmen doğurup, anne olmuştur.

Uzak ülkenin birinde yeni bir düzen kuruncaya kadar, kızı babasına bırakmak için gelmiştir şimdi; ama, adamın baba olduğundan bile haberi yoktur! Vazgeçmiş, devrilmiş birinin karşılaştığı bu sürpriz, başka bir gerçeği gizlemektedir; ancak, yorgun bir adamın bunu anlaması çok zordur! Kadın, uzaklarda kuracağı yeni hayata doğru yola çıkarken, adamı bekleyen ve hiç tanımadığı bir yaşam başlamıştır bile…

Yönetmen Görüşü

Kendiliğinden daha iyi, daha mükemmel, daha adil bir dünya hiç olmadı! Belki de hiçbir zaman olmayacak. İnsanın, iştah ve şehvetini düzenleyen, ilkel yanını törpüleyen, yolculuğunu anlamlandırmaya çalışan çabaları görmezden geldiğimiz, çabuk unuttuğumuz, kolay kaybettiğimiz aşikar elbette. Kimbilir, ideal olan nice çabalar ya görmezden gelinecek; ya da unutulup kaybedilecek; yeniden, yeniden... Tıpkı aynı kalple yaratıp, aynı kalplerle boğduğumuz aşklarımız gibi. Oysa, nasıl da sevmekle başlıyor her şey! - Mehmet Aslantuğ

Yönetmen Mehmet Aslantuğ
Oyuncular Mehmet Aslantuğ, Arzum Onan, Orhan Güner, Gülenay Kalkan, Sanem Fidan, Turgay Girgin
Senaryo Mehmet Aslantuğ
Uygulayıcı Yapımcı Levent Köksal, Erdal Tüşünel
Yapım Koordinasyon Tarık Yılmaz, Işılay Yanbaş
Reji Koordinasyon Güliz Pilge, Betül İleri, Şölen Kahraman, Hadiye Büyükbodur
Görüntü Yönetmeni Volkan Kocatürk
Kurgu Ulaş Cihan Şimşek
Makyöz Selma Mısırlı
Yapımcı Şirket Detay Film
Türkiye Dağıtımı Tiglon Film
Gösterim Tarihi 8 Ekim 2010

Üç Harfliler: Marid


Ayla (Gülseven Yılmaz) kocası Serkan (Özgür Özberk) ile mutlu bir çifttir. Ayla 11 yaşında (Kayra Simur) öteki alemden gelen bir varlığın musallat olması ile kabus dolu bir üç gün yaşamıştır. O günlerden bu günlere en önemli koruyucusu olan muskasını önceki gün kaybettiği için kendini korumasız ve çaresiz hissetmektedir.

Serkan yeni bir muska yazması ve Ayla'yı rahatlatması için bu konularda ismi bilinen İzzet Hoca'yı (Ufuk Aşar) o akşam eve davet eder. Akşam yakın arkadaşları Meltem (Serap Üstün) ve Cem de (Taner Ertürkler) geleceklerdir. Ayla'nın yeniden başlayan kabusları ile herkesin aynı gece Ayla ve Serkan'ın evinde yaşayacağı kabus dolu dakikalar öteki alemden gelen varlığın gücünü ve zalimliğini herkese gösterecektir.

Yönetmen Arkın Aktaç
Oyuncular Gülseven Yılmaz, Özgür Özberk, Ufuk Aşar, Serap Üstün, Taner Ertürkler, Kayra Simur
Senaryo Murat Toktamışoğlu
Yapımcılar Murat Toktamışoğlu, Serkan Balbal, Alper Mestçi
Görüntü Yönetmeni Muharrem Dokur
Yapımcı Şirket Dada Film
Türkiye Dağıtımı Tiglon Film
Gösterim Tarihi 24 Eylül 2010

Ejderha Dövmeli Kız - The Girl with the Dragon Tattoo


40 yıl önce varlıklı ve güçlü bir ailenin genç ve güzel kızı Harriet Vanger ortadan kaybolur. Cesedi hiçbir zaman bulunamaz. Ancak bunun bir cinayet olduğuna inanan amcası yıllar sonra artık sırların ortaya çıkması için bu olayı araştıracak korkusuz birilerini tutmaya karar verir. Hapse girmek üzere olan gazeteci Mikael Blomkvist ile ona yardım eden asi, başına buyruk, dövmeli hacker kız Lisbeth Salander kırk yıl önce ortadan kaybolan Harriet Vanger'in izini sürerken bir dizi cinayeti açığa çıkarır; üstelik katil aileden biridir. Ancak Vanger hanedanının gazabına uğrayınca avcıyken av konumuna düşerler.

Tüm dünyayı kasıp kavuran bir fenomene dönüşen Millennium Üçlemesi’nin ateşi Türkiye’yi de sarmaya başladı. Dalga dalga büyümeye devam eden ve 41 ülkede 35 milyon satarak rekor kıran best-seller üçlemenin ilk ayağı “Ejderha Dövmeli Kız - The Girl With the Dragon Tattoo” 17 Eylül’de vizyona giriyor.

Kitabının başarısını göremeden hayata gözlerini yuman Stieg Larsson’un sürükleyici romanından uyarlanan ilk film 100 milyon doların üzerindeki gişe hasılatıyla büyük bir başarı elde etti. İzleyicisine soluksuz izlenecek bir hikâye vaat eden filmin başrolünde, canlandırdığı Lisbeth karakteriyle şimdiden uluslararası ün yakalayan Noomi Rapace bulunuyor. Seri ayrıca, 2012 senesi için David Fincher tarafından Hollywood’a uyarlanacak.

Yönetmen Niels Arden Oplev
Oyuncular Michael Nyqvist, Noomi Rapace, Lena Endre, Peter Haber, Sven-Bertil Taube, Peter Andersson
Senaryo Nikolaj Arcel, Rasmus Heisterberg
Yapımcı Søren Stærmose
Görüntü Yönetmeni Jens Fischer, Eric Kress
Prodüksiyon Tasarımı Niels Sejer
Kurgu Anne Østerud
Kostüm Tasarımı Cilla Rörby
Özgün Müzik Jacob Groth
Yapımcı Şirketler Danish Filminstitute, Nordisk Film
Türkiye Dağıtımı Tiglon Film
Gösterim Tarihi 17 Eylül 2010

Camino


Gerçek olaylardan esinlenilerek çekilen "Camino", hayatında bir anda hiç bilmediği iki farklı olguyla, aşk ve ölüm ile yüzleşmek zorunda kalan 11 yaşındaki sıradışı bir çocuğun duygusal hikayesini anlatıyor. Her şey bir yana Camino yoluna çıkan her engele karşın parlaklığından bir şey kaybetmeyen, onun yaşama sevincini, mutluluğunu, sonuna kadar hissetme ve sevme isteğini köreltmeye çalışan her etkene sonuna kadar direnen bir ışık aslında…

Fesser’in yazdığı, yönettiği, yapımcılığını üstlendiği ve kurgusunu yaptığı "Camino", Fesser’in üçüncü uzun metraj filmi. Filmin aldıği diğer ödüller arasında 2008 Jose Maria Forque En İyi Yapım Ödülü, Gaudi Ödülleri’nde En İyi Avrupa Filmi Ödülü ve Sant Jordi Ödüllerinde En İyi Film ve En İyi Kadın Oyuncu Ödülü bulunuyor.

Yönetmen Javier Fesser
Oyuncular Manuela Velles, Carne Elias, Angela Boj, Beatriz Santiago, Fernando Carrera, Ana Gracia, Lola Casamayor
Senaryo Javier Fesser
Yapımcılar Luis Manso, Jaume Roures
Görüntü Yönetmeni Alex Catalán
Kurgu Javier Fesser
Kostüm Tasarımı Tatiana Hernández
Set Dekorasyonu Isabel Viñuales
Sanat Yönetimi César Macarrón
Özgün Müzik Rafael Arnau
Yapımcı Şirketler Mediapro,Películas Pendelton
Türkiye Dağıtımı Medyavizyon
Gösterim Tarihi 17 Eylül 2010

Resident Evil: Ölümden Sonra – Resident Evil: Afterlife


Dünya virüsün etkilerinden sarsılıp insanlar zombiye dönüşürken, Alice (Milla Jovovich) sağ kalanları bulup onları kurtarma macerasına devam ediyor. Umbrella Corporation ile olan savaşı yeni boyutlar kazanır. Fakat Alice beklenmedik eski bir arkadaşından yardım alır. Arkadaşıyla yeni bir yol bulular; bu yol onları zombilerden uzak Los Angeles’daki bir sığınağa götürür. Ancak, şehre vardıklarında şehir binlerce zombi onları beklemektedir. Alice ve arkadaşları ölümcül bir tuzağa doğru adım atmaktadır.

Yönetmen Paul W.S. Anderson
Oyuncular Milla Jovovich, Ali Larter, Wentworth Miller, Sienna Guillory, Boris Kodjoe, Kacey Barnfield
Senaryo Paul W.S. Anderson
Yapımcılar Paul W.S. Anderson, Jeremy Bolt
Görüntü Yönetmeni Glen MacPherson
Prodüksiyon Tasarımı Arvinder Grewal
Kurgu Niven Howie
Kostüm Tasarımı Denise Cronenberg, Azalia Snail
Set Dekorasyonu Carolyn 'Cal' Loucks
Özgün Müzik tomandandy
Yapımcı Stüdyo Constantin Film Produktion
Türkiye Dağıtımı Pinema Film
Gösterim Tarihi 10 Eylül 2010

Ustura - Machete


Senaryosunu Robert Rodriguez’in kaleme aldığı ve yönetmen koltuğunda oturduğu film ‘Machete’ orijinal adıyla Türkiye’yle eş zamanlı olarak dünyada da sinema izleyicisiyle buluştu.

Desperado ve Bir Zamanlar Meksika’da filmlerinin yönetmeni Robert Rodriguez ve Quentin Tarantino’nun 50 milyon dolarlık bütçeleriyle yapımcılığını üstlendiği film, aksiyon ve gerilim türünü sevenler için... Robert Rodriguez’in Grindhouse adlı filminin fragmanı baz alınarak çekilen film, sinema izleyicileri tarafından uzun zamandır bekleniyordu. Filmin imaj çalışması için gerçekleştirilen fotoğraflar için de Rodrigez’in kendi stüdyolarında özel olarak çalışıldı.

Meksikalı eski bir federal, Texas’da işçi olarak çalışıp gizlenmektedir. Bir politikacı, Machete’yi pis işlerini yapması için işe alır. Ancak Machete, bir süre sonra kendini işe alanların amaçlarının farklı olduğunu anlar.

Yönetmen Robert Rodriguez
Oyuncular Lindsay Lohan, Robert De Niro, Jessica Alba, Michelle Rodriguez, Steven Seagal, Tim Roth
Senaryo Robert Rodriguez, Alvaro Rodriguez
Yapımcılar Elizabeth Avellan, Aaron Kaufman, Rick Schwartz, Quentin Tarantino, Robert Rodriguez
Görüntü Yönetmeni Jimmy Lindsey
Prodüksiyon Tasarımı Christopher Stull
Kurgu Rebecca Rodriguez
Set Dekorasyonu Bart Brown
Özgün Müzik John Debney
Yapımcı Şirketler 20th Century Fox, Overnight Films
Türkiye Dağıtımı Pinema Film
Gösterim Tarihi 3 Eylül 2010

Seni Uzaktan Sevmek - Going the Distance


Erin’ın (Drew Barrymore) kıvrak zekası ve süzgeçten geçmemiş dürüstlüğü, bekarlığa yeni adım atmış olan Garrett’ı (Justin Long) bira, bar sohbeti ve ertesi gün edilen kahvaltı sırasında etkisi altına alır. Aralarındaki elektrik dört dörtlük bir yaz aşkının ateşini yakar, ama her ikisi de bu ilişkinin Erin’ın San Fransisco’daki evine dönmesi ve Garrett’ın işi için New York’ta kalmasıyla biteceğini düşünmektedir. Ne var ki, altı hafta boyunca beraberce şehrin altını üstüne getirmeleri beklenmedik bir anlam kazanınca, ikisi de ilişkiyi bitirme konusunda kararsız kalırlar.

Arkadaşları Box (Jason Sudeikis) ve Dan (Charlie Day), Garrett’ın uçuş öncesi yemeden içmeden kesilmesi ve cep telefonuyla tam zamanlı bir ilişki yaşamasını espri konusu yapsalar da, en iyi içki arkadaşlarını, yeniden, zorlu bir ilişki yüzünden kaybetmekten hoşlanmazlar. Öte yandan, Erin’ın sinirli ve aşırı korumacı evli ablası Corinne (Christina Applegate) de, Erin’ı çok bilindik bir yolda tepetaklak düşmekten alıkoymak istemektedir.

Fakat iki zıt kıyılarda yaşamalarına, arkadaşların ve ailelerin olumsuz yaklaşımlarına, ve birkaç beklenmedik akıl çeldiriciye rağmen, çiftimiz aşk gibi bir şey bulmuş olabilirler; ve bol bol yazışmanın, müstehcen mesajların ve gece yarısı telefonlarının yardımıyla uzak mesafeli bir ilişkiyi hakikaten yürütebilirler.

Yönetmen Nanette Burstein
Oyuncular Drew Barrymore, Justin Long, Christina Applegate, Kristen Schaal, Ron Livingston, Natalie Morales
Senaryo Geoff LaTulippe
Yapımcılar Jennifer Gibgot, Garrett Grant, Adam Shankman
Görüntü Yönetmeni Eric Steelberg
Prodüksiyon Tasarımı Kevin Kavanaugh
Kurgu Peter Teschner
Kostüm Tasarımı Catherine Marie Thomas
Set Dekorasyonu David Schlesinger
Özgün Müzik Mychael Danna
Yapımcı Stüdyo New Line Cinema
Türkiye Dağıtımı Warner Bros. Türkiye
Gösterim Tarihi 3 Eylül 2010

Predators


Predator evreninde yepyeni bir sayfa açılıyor. Robert Rodriguez’in yapımcılığında çekilen filmde, başrolde Oscarlı oyuncu Adrian Brody, seçilmiş bir grup paralı askerin lideri olarak karşımıza çıkıyor. Yabancı bir gezegene getirilen birlik, kısa sürede kendilerinin av olduğunu farkeder. Gözden düşmüş bir fizikçi dışında her biri soğukkanlı birer katil olan ve Yakuza, suçlular, ölüm mangası timinden oluşan bir grup paralı askerler, insan “predator” (avcı)lar. Düştükleri gezegende bu sefer kendileri uzaylı predator’lar tarafından sistematik bir biçimde avlanıyorlar.

Yönetmen Nimrod Antal
Oyuncular Adrien Brody, Topher Grace, Alice Braga, Walton Goggins, Oleg Taktarov, Laurence Fishburne
Senaryo Alex Litvak, Michael Finch
Yapımcılar Elizabeth Avellan, John Davis, Robert Rodriguez
Görüntü Yönetmeni Gyula Pados
Prodüksiyon Tasarımı Caylah Eddleblute, Steve Joyner
Kurgu Dan Zimmerman
Kostüm Tasarımı Nina Proctor
Set Dekorasyonu David Hack
Özgün Müzik John Debney
Yapımcı Şirketler 20th Century Fox, Davis Entertainment
Türkiye Dağıtımı Tiglon Film
Gösterim Tarihi 3 Eylül 2010

Adı Aşk Bu Eziyetin


Bir akrabasının yanında camcı kalfası olarak çalışan Metin, her şeyi göze alarak Bursaspor´un hiçbir maçını kaçırmamaktadır. Eşi Esma, 2 yaşındaki oğlu Murat ve babası Hacı Ferik ile kirada yaşayan Camcı Metin´in bu durumu ve Bursaspor´a aşırı tutkusu, karısıyla sürekli tartışmasına vesile olur.

Metin´in babası yıllar önce Yugoslavya´dan Türkiye´ye göç etmiş inatçı bir Arnavut´tur. Hacı Ferik, Metin Oktay´a hayranlığından ötürü oğluna Metin adını koymuştur. Metin gençlik yıllarında başarılı bir futbolcuyken ayağı kırılıp futbolu bırakmak zorunda kalmıştır. Geçmişte yaşanan bazı özel ve kötü anılar Metin´in hayatında derin yaralar açmıştır. Metin, arkadaşı ve (tribün lideri) Amigo Sinan´a çok güvenmektedir ve çok sıkı arkadaştırlar.

Sinan´ın bir takım işlere bulaşması başlarını derde sokacaktır. Nereli olduğu ve ne iş yaptığı belli olamayan, modern (!) mafya görünümlü, lüks arabaya sahip Atilla´nın, Sinan´ı kandırması ve bir takım işlerde kullanmaya çalışması sorunu büyütür. Sinan, Atilla´nın teklifiyle yüklü miktarda paraya kavuşur. Sinan parayı aldıktan sonra pişman olur ve kendisini satılmış hisseder. Bundan vazgeçip parayı iade etmeye karar verir. Parayı Atilla´nın adamlarına iade ederler. Ancak beladan kurtulduklarını sandıkları bir anda, deplasmana giderken onları çok daha acı bir sürpriz beklemektedir.

Yönetmen R. Zafer Yılmaz
Oyuncular Y. Günay Güney, Altuğ Görgü, Arzu Tan Bayraktutan, Murat Liman, Rıza Sönmez, Burhan Narınç, Ramiz Çiçekdağ, Ahmet Beydüz, Yunus Emre Kılınç, Doğa Ceren Yedikardeş, Bülent Uçar, Suat Çetintaş, Zuhal Kişin Köseoğlu
Senaryo R. Zafer Yılmaz
Yapımcılar Mehmet Ali Arslan, Suat Oktay Şenocak
Görüntü Yönetmeni Serdar Güven, Suat Oktay Şenocak
Kurgu Erkan Tekemen
Özgün Müzik Ender Gündüzlü, Erkin Hadimoğlu
Yapımcı Şirketler İnSanat Sinema Derneği - Logos Film
Türkiye Dağıtımı Medyavizyon
Gösterim Tarihi 3 Eylül 2010