Kubilay

Kubilay

I. Dünya Savaşı'ndan yenik çıkan Osmanlı İmparatorluğu'nun toprakları bir bir işgal edilmektedir. Padişah, bu işgallere engel olamamaktadır. Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşları bir kurtuluş mücadelesi için Anadolu'ya geçerler. Büyük Millet Meclisi'ni kurup, İstanbul Hükümeti'nin başaramadığını başarırlar ve yurdu düşman işgalinden kurtarıp, yeni bir devlet kurarlar.

Yeni hükümet, Lozan Antlaşması ile varlığını tüm dünyaya duyurur. Yeni ve bağımsız devleti içine sindiremeyenler yenilgiyi kabullenemeyenler vardır. İnkılaplar devam ederken Türk milletinin aydınlanmasını istemeyenler ayaklanmalara başlar. Kubilay, genç bir öğretmendir. Askerliğini yapmak üzere asteğmen olarak İzmir'in Menemen ilçesine gelmiştir.

Kendisini mehdi ilan eden Derviş Mehmet ve adamları, Şeyh Esat ve Laz İbrahim'in yönlendirmeleriyle yeni bir ayaklanma için Manisa'ya giderler. Manisa'ya giderken aralarından Çakır Ramazan kaçar. Kendilerini ihbar edeceğini düşünen Derviş Mehmet ayaklanmayı Menemen'de çıkarmaya karar verir. Bunu duyan Ragıp Bey, Menemen halkını tanıyan Kubilay'ın olayla ilgilenmesini ister.

Yönetmen Ahmet Akıncı
Oyuncular Arda Kural, Ünsal Emre, Selahattin Taşdöğen, Özcan Varaylı, Yalçın Mıhçı, Numan Çakır, Cumhur Sarı, Nevin Yılmaz Taşdöğen, Çetin Yeltekin, Muhittin Yeşilova
Senaryo Ahmet Akıncı
Görüntü Yönetmeni İlkay Işık
Kurgu Erkan Tekemen
Sanat Yönetmeni İbrahim Yiğit
Kostümler Sevinç Öz, Beyhan Selçuk
Özgün Müzik Mustafa Yazıcıoğlu
Yapımcı Şirket Batı Yapım
Türkiye Dağıtımı Medyavizyon
Gösterim Tarihi 29 Ekim 2010

Hiç yorum yok: