Vay Arkadaş


Aksiyon - komedi filmi “Vay Arkadaş", İstanbul’un kenar mahallerinden birinde yaşayan üç arkadaş Manik, Tik ve Dildo’nun, mahallenin dışına pek taşmayan sıradan ama kendi içlerinde hareketli bir şekilde devam eden heyecan, macera ve kahkaha dolu hayatlarını anlatıyor.

Yapım Notları

Vay Arkadaş filminin hazırlıkları Ocak 2010’da başladı ve yaklaşık yedi ay sürdü.

Filmin çekimlerine başlamadan önce oyuncularla birlikte Bozcaada’da okuma provaları ve senaryo çalışmaları gerçekleştirildi.

Filmin çekimleri İstanbul’un tarihi semtlerinden başta Balat, Sütlüce, Beyoğlu olmakla birlikte Haydarpaşa Gar’ı gibi yine tarihi mekanlarda gerçekleştirildi.

Film çekimleri 9 Temmuz 2010 tarihinde başlayarak dört haftada tamamlandı. Filmin tamamında yaklaşık 150 kişilik bir teknik ekip yer aldı.

Filmde ki striptiz sahnesi için oyuncu Demet EVGAR yaklaşık 2,5 ay süren özel ders aldı. Ayrıca filmin aksiyon sahnelerinin çekimleri esnasında ayağından sakatlandı.

Filmin çatışma sahneleri Gripall Effect ile birlikte gerçekleştirildi. Çatışma sahnelerinden bazıları phantom kamera ile gerçekleştirildi.

Filmin trafik aksiyon sahnesinin çekimleri 25 araç ile birlikte profesyonel sürücüler eşliğinde yapıldı. Yapılan bu çekimin bir gün öncesinde de provası gerçekleştirildi.

Film yaklaşık olarak 1 milyon dolar bütçe ile gerçekleştirildi.

Yönetmen Kemal Uzun
Oyuncular Demet Evgar, Mete Horozoğlu, Fırat Tanış, Ali Atay, Rasim Öztekin, Fırat Doğruloğlu, Bihter Dinçel, Pamela Spence, Mustafa Üstündağ, Bülent Çolak, Onur Özcan, Barış Başar
Senaryo Caner Gürel
Yapımcılar Mahmut Kayımtu, Ahmet Kayımtu, Ziyad Candan
Genel Koordinatör Yahya Tomakin
Görüntü Yönetmeni Serdar Armutlu
Ses Tasarımı Orçun Kozluca
Özgün Müzik Multitap
Yapımcı Şirketler Barakuda Film Production
Türkiye Dağıtımı Özen Film
Gösterim Tarihi 5 Kasım 2010

Hiç yorum yok: